Over mij, Anna

VERLEDEN

In September 1989 ben ik geboren in het plaatsje De Bilt vlakbij Utrecht. Al vanaf dat ik een klein meisje was tekende en schilderde ik dagelijks. Met dozen vol tekeningen op de zolder als resultaat. Toen ik in 2007 mijn HAVO diploma haalde besloot ik de Vrijeschool Pabo te gaan doen. Dat er binnen het vrijeschoolonderwijs veel aandacht is voor kunstzinnige vakken maakte de opleiding voor mij tot een perfecte plek om mijn twee passies, werken met jonge kinderen en het kunstzinnig bezig zijn, te kunnen combineren. Na mijn afstuderen  startte ik dus vol enthousiasme als kleuterleerkracht. Maar zoals dat kan gaan in het leven, liep het anders. Kort nadat ik als leerkracht begon bleek ik chronisch ziek. Naast intensieve behandelingen bleken ook rust en balans belangrijke factoren om met mijn nieuwe gezondheid te leren omgaan. Een belangrijk onderdeel van dit (revalidatie)proces bleek mijn creativiteit. Al tekenend en schilderend bracht ik de dagen door. Mijn liefde voor kunstzinnig bezig zijn en mijn zoektocht naar een herinrichting van mijn leven bleken de start van wat nu Anna's Atelier is.

Na een aantal jaren aan de keukentafel te hebben gewerkt kwam in september 2019 een droom uit: een eigen werkplek. Mijn atelier.

HEDEN

In juni 2023 verhuisde ik van De Bilt naar het Gooische Eemnes. En natuurlijk heb ik ook daar weer een heerlijke werkplek in kunnen richten. 

In mijn  atelier creëer ik dagelijks nieuwe tekeningen en schilderingen. Kunstwerkjes die later mogen schitteren op kaartjes voor tal van persoonlijke gelegenheden. Vaak in nauwe samenwerking met de klant. Steeds weer leer ik nieuwe mensen kennen en door in gesprek te gaan en samen te schetsen ontstaat er telkens weer iets bijzonders, iets unieks, iets persoonlijks. Wil je hier meer over weten ? Neem een kijkje op de pagina 'Illustraties voor elke gelegendheid'

Mijn pedagogische achtergrond en mijn liefde voor het illustreren heb ik kunnen verenigen in het ontwerpen van een grote collectie pedagogisch materiaal. Deze collectie groeit nog altijd en vormt in steeds meer huishoudens en in steeds meer klassen een leidraad voor de dag. 

TOEKOMST

Mijn volgende droom? Anna’s Atelier laten groeien. Mensen blij maken met mijn werk. Nog vele persoonlijke ontwerpen mogen maken en plezier hebben. Heel veel plezier.