Emotiekaartjes

Iedereen kent wel de primaire emoties boos, blij, verdriet en angst. Maar er zijn ook allerlei nuances, zoals nieuwsgierig, trots of verbaasd. En het kan nogal lastig zijn om goed uit te leggen welke van deze emoties er nu spelen. Voor volwassenen, maar vooral voor kinderen. Beelden kunnen dan helpen. Want net als met het ritme van de dag, zijn ook emoties soms overzichtelijker uit te leggen door middel van plaatjes . Deze 15 kaartjes kunnen een leidraad zijn voor een leuk gesprek over emoties en hoe je die beleefd. 

 

Tips voor gebruiken van de kaartjes

  • Draai de kaartjes om en laat het kind een blind een kaartje trekken. Stel vervolgens vragen als: heb jij je wel eens .... gevoeld? Of kun jij een verhaaltje bedenken waarin de hoofdpersoon zich.... voelt?
  • Leg alle kaartjes met de plaatjes zichtbaar op tafel. Vraag aan het kind om drie kaartjes te pakken. Eén kaartje hoe het zich voelde in de ochtend, eentje voor de middag en eentje voor hoe het zich voelde in de avond. Kijk of je samen in gesprek kunt over hoe het komt dat de emoties gedurende de dag veranderen.
  • Leg de kaartjes blind op tafel. Trek om de beurt een kaartje en beeld af wat er op het kaartje staat. Laat elkaar de uitgebeeldde emotie raden.

 

Dit zijn slechts suggesties. Er zijn nog vele mogelijkheden voor het werken met emotiekaartjes.

Nieuw

Emotiekaarten

€ 18,95
Nieuw

Emotiekaarten

€ 18,95

Een set van 15 kaartjes met daarop 15 illustraties van emoties met onderschrift. 

Voor inhoud, zie foto.

De kaartjes hebben de maat 9x9 cm en zijn gedrukt op prachtig ecovriendelijk papier met zichtbare vezels.